Matematik

Matematik

20. juni 2019 af Maria1306aabenraa - Niveau: C-niveau

Forklare hvordan konstanterne bestemmes i en konkret stykkevis lineær funktion hvis graf har form som bogstavet “v”


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2019 af StoreNord

Mener du hver funktions konstanter a og b?


Svar #2
20. juni 2019 af Maria1306aabenraa

Ja, det gøre jeg 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-06-20 20-33-02.png


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2019 af mathon

                  \small \begin{array}{llll} \textup{f.eks.}\left\{\begin{array}{llll} f(x)=-2x+8&\textup{for }x\leq 4\\ f(x)=\, \, \, \, 2x-8&\textup{for }x\geq 4 \end{array}\right. \end{array}


Svar #5
20. juni 2019 af Maria1306aabenraa

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. juni 2019 af Anders521

#5 Hvis du får givet en funktion f(x)=|x| eller en variant af denne, må du kende til definitionen af den numeriske værdi. 


Svar #7
20. juni 2019 af Maria1306aabenraa

Men hvordan bestmmer jeg konstanterne i en konkret stykkevis linære funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. juni 2019 af StoreNord

\small \begin{array}{llll} \textup{f.eks.}\left\{\begin{array}{llll} f(x)=-2x+8&\textup{for }x\leq 4\\ f(x)=\, \, \, \, 2x-8&\textup{for }x\geq 4 \end{array}\right. \end{array}
i ovenstående er koefficienten til x lig med a og
andet led er lig med b.

I #3 valgte jeg selv, at hældningerne a skulle være -3 hhv 3.
b-værdierne kom af sig selv.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.