Matematik

diagonalen

22. juni 2019 af hma98 - Niveau: 9. klasse

I et rektangel er de to sider hhv. 18 og 4. Hvor lang er diagonalen i dette rektangel?

hvordan udregner jeg stykket? har ledt efter en formel men kan ikke finde noget, eller er det bare noget der skal tegnes op og måles 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. juni 2019 af mathon

                        \small \small \small \begin{array}{llll} \textup{Pythagoras:}\\&d^{\, 2}=l^2+b^2\\\\ &d=\sqrt{l^2+b^2}\\\\ &d=\sqrt{18^2+4^2} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. juni 2019 af ringstedLC

Generelt: Det er ikke nødvendigt, at konstruere sig frem til en løsning ved hjælp af en tegning, medmindre det forlanges i opgaven. Hvis det gøres, skal der argumenteres for brug af værktøjer og konklusioner.


Skriv et svar til: diagonalen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.