Matematik

Integration

23. juni 2019 af Warrio - Niveau: A-niveau

Hej 

Er der nogen der kan se hvordan det her fungerer? 

Jeg har

 c_k= \int_{a}^{b}l_k(x)dx

og 

\phi _k(s)= l_k(a+hs)

hvordan bliver 

c_k= \int_{a}^{b}l_k(a+hs)ds = h\int_{a}^{b}\phi _k(s)ds.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2019 af peter lind

Det du skal integrere i den sidrste liging er jo det samme som Φk ifølge ligningen oven over


Svar #2
23. juni 2019 af Warrio

Jo det er mere hvordan h kommer udenfor parantesen. Er det ved brug af regelen integration ved substitution? Og hvis det er, eller ikke, hvordan det så. Det er det som jeg ikke kan se hvordan man kommer frem til det sidste led ved omskrivning. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2019 af peter lind

h kommer da ikke udenfor parentesen. Jeg forstår simpelthen ikke dit problem


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. juni 2019 af Capion1

Lad
x = a + hs
og
dx = h·ds       hvor konstanten h kan sættes udenfor integraltegnet.
Tjek, om integrationsgrænserne kan flytte uforandret med.


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.