Fysik

nogen som kan forklar Plancks formel og Rydbergs formel

23. juni 2019 af Rimx0041 (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen som kan forklar plancks formel for fotoenergi og rydbergs formel for spektrallinjerne i brint og spektre.? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2019 af mathon

Lys udviser dualisme.

            Nogle fænomener kan forklares ud fra en partikelmodel. Partikler har energi.

            Andre fænomener kan forklares ud fra en bølgemodel. Bølger besidder bølgelængde og frekvens.

Sammenhængen udtrykkes:
                                                      

              \small E_{foton}=h\cdot f=h\cdot \frac{c}{\lambda }=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1.9864\cdot 10^{-25}\; J\cdot s}{\lambda }=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{\lambda }


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juni 2019 af mathon

Spektrallinjer i hydrogenatomet
opfylder:
                         \small \frac{1}{\lambda }=R_{ydb}\cdot \left ( \frac{1}{{n_1}^2}- \frac{1}{{n_2}^2}\right )\qquad n_1<n_2

                         \small \lambda ={R_{ydb}}^{-1}\cdot \frac{{n_1}^2\cdot {n_2}^2}{{n_1}^2- {n_2}^2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2019 af mathon

korrektion:

              \small \small E_{foton}=h\cdot f=h\cdot \frac{c}{\lambda }=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1.9864\cdot 10^{-25}\; J\cdot m}{\lambda }=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{\lambda }


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. juni 2019 af mathon

korrektion:                                                

Spektrallinjer i hydrogenatomet
opfylder:
                         \small \frac{1}{\lambda }=R_{ydb}\cdot \left ( \frac{1}{{n_1}^2}- \frac{1}{{n_2}^2}\right )\qquad n_1<n_2\qquad \small n_1,n_2\in\mathbb{N}         

                         \small \small \lambda ={R_{ydb}}^{-1}\cdot \frac{{n_2}^2\cdot {n_1}^2}{{n_2}^2- {n_1}^2}


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. juni 2019 af mathon

                     \small \begin{array}{llll} R_{ydb}=1.09737\cdot 10^7\; m^{-1}&&{R_{ydb}}^{-1}=91.12670\; nm \end{array}


Skriv et svar til: nogen som kan forklar Plancks formel og Rydbergs formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.