Matematik

Eksponentiel funktion eller lineær funktion?

04. juli 2019 af Celia92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med forberedelserne til mundtlig eksamen.

Jeg har funktionen Ut(x)=22*(1+0.09)*x+25*(1+0.09)

Jeg har trukket emnet eksponentielle funktioner og skal præsenetere noget fra min emneopgve.

Jeg har dog kun denne funktion, kan jeg på nogen måde bruge denne til at vise eksponentielle funktioner?

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juli 2019 af Mathias7878

Hvis man ganger funktionen U(x) ud, har man at gøre med en lineær funktion på formen U(x) = ax+b

- - -

 

 


Svar #2
04. juli 2019 af Celia92 (Slettet)

Ja, så det vil sige at jeg ikke bruge denne funktion til emnet: eksponentielle funktioner?

og (1+0.09) ville ikke kunne forklares med relativ tilvækst?

Tak for svar :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juli 2019 af Mathias7878

En eksponentiel funktion har formen

  y = f(x) = b\cdot a^x

hvor der indgår en opløftet eksponent x, hvilket ikke er tilfældet for funktionen U(x), hvorfor det ikke er en eksponentiel funktion.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juli 2019 af mathon

                                  \small \begin{array}{llll} Ut(x)=22\cdot (1+0.09)\cdot x+25\cdot (1+0.09)\\\\ Ut(x)=22.198 x+25.225 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juli 2019 af StoreNord

#0
Kan du ikke bruge:           Ut(x)=22*(1+0.09)x+25*(1+0.09)

?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juli 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-07-05 16-46-27.png


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juli 2019 af mathon

\small \begin{array}{lcllllc} \textup{generelt:}\\ &\textup{eksponentiel funktion}&&&&&\textup{line\ae r funktion}\\ &y=a^x\cdot b&&&&&y=a\cdot x+b\\\\ &\textup{logaritmeret}\\ &\log(y)=\log(a)\cdot x+\log(b)\\ &Y=A\cdot x+B\quad\textup{som er line\ae r} \end{array}


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion eller lineær funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.