Matematik

Et par opgaver - er de regnet korrekt?

09. august 2019 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg har forsøgt, og vil høre om disse var korrekte

1)

Omskriv bogstavudtrykket, så der ingen parenteser indgår, og reducer det omskrevne udtryk mest muligt:

(3-x) * (1*x-y)

Omskrevet til: 3x -3y -x -x2 + xy 

= 2x -3y -x2 +xy

2)

Omskriv bogstavudtrykket, så fælles faktorer sættes uden for parentes:

a*b - a2*b

Svar: (a*b) - (a)

3)

Reducer nedenstående udtryk mest muligt:

1/a * (a*6) - 6/a

= Kan ikke finde ud af denne ...


Svar #1
09. august 2019 af WhatTheFu (Slettet)

I stedet for den sidste, så ville jeg hellere have hjælp at isolere d i p = 0,1 *d +1  - Mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. august 2019 af SuneChr

\frac{1}{a}\cdot 6a-\frac{6}{a}=\frac{6(a-1)}{a}

# 1
Flyt 1 over på venstre side (og skift fortegn)
Dividér på begge sider med 0,1 (eller gang med 10 på begge sider).


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. august 2019 af ringstedLC

1)

\begin{align*} (3-x)\cdot ({\color{Red} 1\cdot x}-y) &= (3-x)\cdot ({\color{Red} x}-y)=3x-3y-x^2+xy \end{align*}

2)

\begin{align*} a\cdot b-a^2\cdot b &= ab\cdot (1-a) \end{align*}

3)

\begin{align*} \frac{1}{a}\cdot (a\cdot 6)-\frac{6}{a}=\frac{6a}{a}-\frac{6}{a}=\frac{6a-6}{a} \\ \end{align*}

#1

\begin{align*} p &= 0.1\cdot d+1\text{ subtraher 1 p\aa \,begge sider} \\ p-1 &= 0.1\cdot d\text{ divider med 0.1 p\aa \,begge sider} \\ d &= \frac{p-1}{0.1}=10p-10 \\ \text{eller}:\\ p &= 0.1\cdot d+1\text{ multiplicer med 10 p\aa \,begge sider} \\ 10p &= d+10\text{ subtraher 10 p\aa \,begge sider} \\ d &= 10p-10 \end{align*}


Skriv et svar til: Et par opgaver - er de regnet korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.