Matematik

hjælp til opgave 1a felt 2

18. august 2019 af maria2016 - Niveau: 7. klasse

Hej, jeg vil gerne have hjælp til hvordan jeg løser opgave 1a felt 2, da jeg simpelthen ikke kan forstå hvordan den løses. Jeg ved godt at den tilsammen skal give 1, men hvordan regner man dette ud med brøker. Kan I vise / forklare med mellemregninger?

Og hvordan laver man så opgave 1c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Du lægger brøkerne sammen:

1/6 + 1/8 + 1/4 + 3/8 =

4/24 + 3/24 + 6/24 + 9/24 =

22/24

Så kan du se at der mangler 2/24. Dette kan du så forkorte til 1/12.

b) Det er svært at sammenligne brøkerne fordi de ikke har samme nævner.

c) Forlæng alle brøkerne så de har 24 i nævneren.


Svar #2
18. august 2019 af maria2016

Forstå ikke helt, hvordan du kommer frem til at 1/6 giver 4/24 i brøk og 1/8 giver 3/24? Altså forstår ikke nedenstående regning? Hvordan kommer du frem til det?

1/6 + 1/8 + 1/4 + 3/8 =

4/24 + 3/24 + 6/24 + 9/24 =


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2019 af Sveppalyf (Slettet)

1/6 forlænger jeg med 4.

1/8 forlænger jeg med 3.

1/4 forlænger jeg med 6.

3/8 forlænger jeg med 3.

Så passer det med at de alle har den samme nævner, nemlig 24.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2019 af ringstedLC

Profilen havde fx "Religion" på A-niveau og kunne hjælpe med et spørgsmål om parabler i 2016. I stedet for at "låne" en storesøskendes profil, så lav din egen. Det gør det nemmere at tilpasse den hjælp som du har brug for.


Skriv et svar til: hjælp til opgave 1a felt 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.