Matematik

integration og differention

23. august 2019 af Teriperry - Niveau: A-niveau

har 2 opgaver som jeg mangler at lave, men kan ikke få hovedet rundt om det

1.

vis, at funktionen y=ln(e^xe-1) er en løsning til differentialligningen dy/dx=e^x-y


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2019 af janhaa

\int dg = \int \frac{dx}{\sqrt{x}}=2\sqrt{x}+c\\ \\ g(9)=6+c=-5\\ c=-11\\ \\ g(x)=2\sqrt{x}-11


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2019 af mathon

Hvad mener du med y = ln(e^xe-1)?

              Er det y = ln(e^xe-1)
                         y = ln(e^xe-1)     
                         y = ln(e^xe-1)  ?

     


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2019 af mathon

                  \small \small \begin{array}{lllll} \textup{l\o sningerne til}& y{\, }'=e^x-y\quad\textup{ mht. x}\\\\ \textup{er}&y=C\cdot e^{-x}+\frac{1}{2}e^x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2019 af janhaa

#3

                  \small \small \begin{array}{lllll} \textup{l\o sningerne til}& y{\, }'=e^x-y\quad\textup{ mht. x}\\\\ \textup{er}&y=C\cdot e^{-x}+\frac{1}{2}e^x \end{array}

by integrating factor


Skriv et svar til: integration og differention

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.