Matematik

ligning

26. august 2019 af carolinesvanee - Niveau: C-niveau

Har denne ligning for og kan ikke helt præcist huske hvad man gør, man skal gange ind i parenteserne ik? og derudover hvad er 6x * x?

(3x + 1) (2-2x) = (6x + 1) (1-x)

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2019 af AMelev

Du skal gange hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden. Det skal du gøre på begge sider.
3x·(-2x) = -6x2 og 6x·(-x) = -6x2
Så skal du samle x2-leddene, x-leddene og konstant-leddene og få x til at stå alene på den ene side af =.


Svar #2
26. august 2019 af carolinesvanee

mange tak, det prøver jeg lige at gøre 


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.