Matematik

matematik problem

27. august 2019 af hani1212 - Niveau: 9. klasse

kasper fik 15% flere penge af sin far end han havde forvejen efter kasper havde fået penge af sin far hav de han 575kr 

hvor mange penge havde kasper ( før han fik penge af hans far)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2019 af peter lind

Kald kapers kapital før han fik penge fra sin far. Så får du

x +x*015=575


Svar #2
27. august 2019 af hani1212

jeg forstår ikke


Svar #3
27. august 2019 af hani1212

x=575*0,15

x=86,25 er det rigttigt ???


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2019 af peter lind

venstre side er kaspers begyndelses kapital. x*0,15 er det faderen giver ham så ialt har han efter faderens gave x+x*015 = x(1+0,15)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2019 af janhaa

#3

x=575*0,15

x=86,25 er det rigttigt ???

x+0,15x = 575

1,15x =575

x = 500 (kr)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \text{Kapital f\o r: }&x \\ \text{Kapital fra far: }&x\cdot 0.15=0.15x \\ \text{Kapital nu: }&575=1.15x \\ &x=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: matematik problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.