Matematik

Hjaelp til at opstille ligning

28. august 2019 af krimse123321 - Niveau: B-niveau

Hej. Saa er hjernen blevet haardt udfordret igen.

Jeg oensker lidt tips og tricks til at loese den her type opgaver (Vedhaeftet).

Haaber I kan hjaelpe mig paa rette vej.

Vh. Dum dreng


Svar #1
28. august 2019 af krimse123321

opgaven

Vedhæftet fil:ddd.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2019 af Moderatoren

Prøv at beskrive hvilke problemer, som du har.


Svar #3
28. august 2019 af krimse123321

Jeg kan ikke finde ud af at opstille ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2019 af Moderatoren

Prøv at trække de oplysninger ud af opgaveteksten, som du kan finde og som du kan bruge til at opstille en ligning.

Hvilke oplysninger/tal finder du?


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. august 2019 af mathon

opgave 8

                  \small \begin{array}{c|c|c} \textup{soldater pr r\ae kke}&\textup{antal r\ae kker}&\textup{soldater i alt}\\ \hline x&5x&x\cdot 5x=5x^2=3125 \end{array}

                  \small \small \begin{array}{lllll} \textup{ligning:}&5x^2&=&3125\quad x>0\\\\ &x^2&=&625=25^2\\\\ &x&=&25 \end{array}

                  \small \begin{array}{c|c} \textup{soldater pr r\ae kke}&\textup{antal r\ae kker}\\ \hline 25&125 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. august 2019 af mathon

opgave 10

                  \small \begin{array}{c|c|c|c} \textup{kontorpersonale}&\textup{l\ae rere}&\textup{elever}&\textup{forholdsligning}\\ \hline 3&x&432&\frac{x}{3}=\frac{432}{x} \end{array}

                  \small \small \begin{array}{lllll} &\frac{x}{3}=\frac{432}{x}\quad x>0\\\\ &x^2=3\cdot 432\\\\ &x^2=3\cdot 3^3\cdot 2^4\\\\ &x^2=3^4\cdot 2^4=(3\cdot 2)^4=6^4\\\\ &x=\left (6^4 \right) ^{\frac{1}{2}}=6^{4\cdot \frac{1}{2}}=6^2=36 \end{array}

                  \small \small \begin{array}{c|c|c} \textup{kontorpersonale}&\textup{l\ae rere}&\textup{elever}\\ \hline 3&36&432 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2019 af Soeffi


Svar #8
28. august 2019 af krimse123321

Du er simpelthen bare en skat, mathon. Det hjalp meget.


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2019 af Soeffi

#0. 

Antal lærere = x

Antal kontoransatte = 3 (kontorpersonale = kontoransatte)

Antal elever = 432

Forholdet mellem antallet af lærere og antallet af kontoransatte er enten = x/3 eller 3/x.

Forholdet mellem antallet af elever og antallet af lærere er enten = 432/x eller x/432.

Hvis man antager, at det som står først i teksten skal i tælleren, får man ligningen: x/3 = 432/x, som skal løses med hensyn til (positive værdier af) x.

Vedhæftet fil:1906412.png

Skriv et svar til: Hjaelp til at opstille ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.