Matematik

Bestem maksimum og minimum værdier for f

29. august 2019 af jakob1325 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved:

f(x)= 3*sin(0.7*x+5)+2, hvor x \in [0;2\pi]

Bestem maksimum og minimum værdier for f.

En der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2019 af janhaa

f ' (x) = 0

f ' (x) = 2,1*sin(0,7x+5) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2019 af mathon

                         \small \small \begin{array}{lllll} \textup{maksimum:}&3\cdot 1+2=5\\\\ \textup{minimum:}&3\cdot (-1)+2=-1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2019 af janhaa

Max : 5

min: -1


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. august 2019 af helpn

Hvordan er I kommet frem til det? Det hjælper mig ikke meget, at jeg bare får svaret :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2019 af mathon

                                         \small -1\leq \sin(...)\leq 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2019 af mathon

f ' (x) = 0

f ' (x) = 2,1*cos(0,7x+5) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2019 af ringstedLC

#4

Hvordan er I kommet frem til det? Det hjælper mig ikke meget, at jeg bare får svaret :) 

Tænk på enhedscirklens periferi, hvor alle punkterne er (cos(x), sin(x)).

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1881083#1881124


Skriv et svar til: Bestem maksimum og minimum værdier for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.