Matematik

Udregning af ligningssystem

29. august 2019 af krimse123321 - Niveau: B-niveau

Nogen, der kunne vaere interesseret i at lave et par hurtige mellemregninger/udregninger til dette ligningssystem eller et tilsvarende? Jeg har aldrig loest et ligningssystem, og jeg sidder og grubler lidt over det.

-x+y=-4

4x+5y=16

Mvh.


Svar #1
29. august 2019 af krimse123321

korrekt?

Vedhæftet fil:ligningssystem.PNG

Svar #2
29. august 2019 af krimse123321

Glemte et nedskrive et par mellemregninger.

Det spiller max.

EDIT. Glemte sgu en mere lol.

Vedhæftet fil:ligningssystem222.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #3
29. august 2019 af Dennis329324 (Slettet)

Vælg hvilken ligning du vil isolere medhenhold til variablen x eller y; vi tager ligning 1) -x+y = -4, vi isolerer y her. Det modsatte til "-x" er +x, læg x til på begge sider, så får du en venstre samt højreside sådan her y=-4+x.

Nu tager du din y-værdi her og indsætter i forskriften for den anden ligning og isolerer y. 4x+5(-4+x)=16. gang parentesen ud; 4x-20+5x, (ryd lidt op og konkluder, at 5x+4x =9x,) du vil isolere x variablen her; så du lægger 20 til på begge sider (det modsatte til -20, må jo være +20 :) konstater at der nu står 9x = 36, 9 er ganget på x, den modsatte regneoperation til, at gange, er at dividere. Divider med 9 på begge sider, og du har x = 4. Indsæt nu x værdien (4) i en af ligningerne, vi tager -x+y = -4, indsæt 4 på x'ets plads -4+y, modsatte til, -4 er +4, læg 4 til på begge sider og du får y = 0. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2019 af Eksperimentalfysikeren

#1 Det er korrekt.


Skriv et svar til: Udregning af ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.