Fysik

Effekt

31. august 2019 af mikkel800 - Niveau: C-niveau

Hjæææp

En bestemtkaffemaskine brygger kaffe med effekt på P = 1200 W

hvor langt tid tager det, hvis der krævesen energipå 400 kj til kaffebrygningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2019 af Larsdk4 (Slettet)

400000 J / 1200 W 


Brugbart svar (2)

Svar #2
31. august 2019 af ringstedLC

\begin{align*} P &= \frac{E}{t}\Leftrightarrow t=\frac{E}{P} \\ t&=\frac{400\cdot 10^3}{1200}\;\left ( \frac{J}{W}=s \right )=\;?\text{ s} \\ \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{eller:}\\ &t&=&\frac{E}{P}\\\\ &t&=&\frac{400\; kJ}{1.2\; \frac{kJ}{s}}=333\tfrac{1}{3}\; s=5\: \textup{min}\; 33\; \textup{sek} \end{array}


Skriv et svar til: Effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.