Matematik

Kan i hjælpe med at reducer begge udtrykke

01. september 2019 af ierereaw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan i hjælpe med at reducer begge  udtrykke


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2019 af peter lind

a) f(kx) = b*(kx)a reducer yderligere

b f(x+Δ) = (x+Δx)2 Brug formlen for kvadratet p en toleddet størrelse. Tilsvarende når der står -


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \mathbf{a)}&f(x)&=&b\cdot x^a\\\\ &f(k\cdot x)&=&b\cdot (k\cdot x)^a=b\cdot k^a\cdot x^a=k^a\cdot \left ( b\cdot x^a \right )=k^a\cdot f(x)\\\\\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \mathbf{b)}&f(x+\Delta x)&=&\left ( x+\Delta x \right )^2=x^2+2\cdot x\cdot \Delta x+\Delta x^2=x^2+2\cdot \Delta x\cdot x+\Delta x^2\\\\ &f(x-\Delta x)&=&\left ( x-\Delta x \right )^2=x^2-2\cdot x\cdot \Delta x+\Delta x^2=x^2-2\cdot \Delta x\cdot x+\Delta x^2 \end{array}


Skriv et svar til: Kan i hjælpe med at reducer begge udtrykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.