Matematik

ligninger

05. september 2019 af Amalie1234324 - Niveau: C-niveau

Hej, jeg kan ikke finde ud af at løse en ligning med to x´er. Jeg har vedhæftet opgaven. Jeg vil gerne havemellemregninger til hvordan den løses, så jeg kan løse de andre opgaver selv. Jeg kan kun få x=6, når jeg flytter hele tal til højre 

Vedhæftet fil: hjælp ligninger.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

6x/(2x + 3) = 5

Gang med (2x + 3) på begge sider

6x = 5*(2x + 3)

Gang ind i parentesen

6x = 10x + 15

Træk 10x fra på begge sider

-4x = 15

Dividér med -4 på begge sider

x = -15/4


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. september 2019 af PeterValberg

\frac{6x}{2x+3}=5

6x=5\cdot(2x+3)

6x=10x+15

-4x=15

x=-\frac{15}{4}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
06. september 2019 af Amalie1234324

Tusind tak :)


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.