Matematik

Opgaver

05. september 2019 af annekatrine57 - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig de her opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2019 af StoreNord

I hver opgave skal du sætte en fælles faktor uden for en parentes.


Svar #2
05. september 2019 af annekatrine57

Kan du måske hjælpe med den første?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2019 af StoreNord

3x+6y = 3*(x+2y)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2019 af ringstedLC

\begin{align*} 3x+6y= 3\cdot (1\cdot x)+3\cdot (2\cdot x) &= \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2019 af sandra000 (Slettet)

Hej.

Kan i fortælle hvad det er, der er blevet gjort?


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. september 2019 af ringstedLC

#4: Ups:

\begin{align*} 3x+6y &= 3\cdot (1\cdot x)+3\cdot (2\cdot {\color{Red} y}) \\ &= 3\cdot x+3\cdot 2y \\ &= 3\cdot (x+2y) \\ \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. september 2019 af StoreNord

#5
Størrelsen   3x+6y  er blevet divideret med 3, resultatet er blevet indrammet i en parentes og parentesen er blevet ganget med 3 igen.
Værdien af udtrykket er ikke blevet ændret. Det fremstår nu bare som et produkt af to faktorer.


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllllllll} \textup{find f\ae lles}\\ \textup{faktorer:}&3x+6y&=&3\cdot x+3\cdot 2y&=&3(x+2y)\\\\ &10a-5b&=&5\cdot 2a-5\cdot b&=&5(2a-b)\\\\ &6-2x&=&2\cdot 3-2\cdot x&=&2(3-x)\\\\ &4a-6ab&=&2a\cdot 2-2a\cdot 3b&=&2a(2-3b)\textup{ ...} \end{array}


Skriv et svar til: Opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.