Matematik

Hjælp til aflerverings opgaver

05. september 2019 af bellevie14 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej mit navn er sofie og jeg har brug for hjælp med det her opg. 1 og 2  håber der er nogen som vil hjælp mig

Vedhæftet fil: 1. aflevering (1).docx

Svar #1
05. september 2019 af bellevie14 (Slettet)

hej kan nogen hjælp mig med det her aflerverings opg kan slet ikke finde ud af det

Vedhæftet fil:1. aflevering (1).docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2019 af Soeffi

#0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2019 af Soeffi

#0. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2019 af StoreNord

#0      Hvis der slet ikke er noget af det, du kan finde ud af, er det måske bedst for dig, at din lærer blir klar over det. Måske er det allerede for sent at aflevere?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2019 af StoreNord

Opgave 1a)   f(4)=2      f(0)=-2          f(-3)=5

Opgave 1b)   f(3)=3 => x=-2,5  eller x=5

Opgave 1c)   f(x)=-2 => x=0

Opgave 1d)   Definitionsmængde=[4,8]         Værdimængde=[-3,12]


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2019 af StoreNord

2a)           Bestanden af malkekøer i Danmark, målt i tusinder i årene efter 1990.

2b)           Der var 630.000 malkekøere 10 år efter år 1990 (altså år 2000).

2c)           Det år, hvor der var 550.000 malkekøer i Danmark var i 2005.

2d)           f(5)=700.000 malkekøer.

2e)          I 1995 var der 750.000 malkekøer i Danmark.

2f)           f(x)=600         =>         Årstallet er 2003.

2g)           At det år hvor der var 600.000 malkekøer, var året 2003.

i al hast


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2019 af AMelev

#0 Sørg lige for, at det angivne niveau passer (A, B eller C). Så kan vi bedre vurdere, hvilke værktøjer, du har til rådighed.

Ad opg. 1 Du har grafen for en funktion y = f(x).

Når du skal bestemme fx f(4), kan du se, at x = 4 (tallet inde i parentesen er jo x).
Så skal du bestemme den tilhørende y-værdi. Altså går du ud til 4 på x-aksen og derfra op til grafen. Derfra går du ud til y-aksen og aflæser der, at f(4) = 2

Når du skal løse en ligning fx f(x) = 3, skal du bestemme de x-værdier, hvor den tilsvarende y-værdi er 3.
Fra -2 går du ud og ser, hvor du rammer grafen (der er to punkter i dette tilfælde), og derfra går du ned og aflæser de tilsvarende x-værdier, som her er x = -2.5 og x = 5 og altså løsningerne til ligningen f(x) = 3
Ligningenf(x) = -2 har også to løsningerne (den ene x = 1.5 er smutttet i #5).

Definitionsmængden Dm(f) er mængden af x-værdier, der har et tilsvarende grafpunkt. Dm(f) = [-4,8]
Værdimængden Vm(f) er mængden af alle f(x)-værdier, altså alle de y-værdier, der har et tilsvarende grafpunkt.

Vedhæftet fil:Billede3.JPG

Skriv et svar til: Hjælp til aflerverings opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.