Matematik

At bestemme graf og skæringspunkt, hjælp.

08. september 2019 af KageSpiseren - Niveau: A-niveau

God formiddag SP

Jeg sidder her og er lidt i tvivl med opgaven og har ikke den fulde forståelse for den.

Jeg er ikke 100% sikker, men jeg tænker måske jeg skal bruge formlen a=\frac{y2-y1}{x2-x1}

og b= y1-a*x1 til opgave a) og skæringspunkterne er jeg ikke helt med på. Sig hvis jeg tager fejl.

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. september 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{Du er p\aa \ rette vej.} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. september 2019 af AMelev

Ad b) 1.aksen har ligningen y = 0, så løs den ligning for at bestemme 1.koordinaten til linjens skæringspunkt med x-aksen.

2.aksen har ligningen x = 0, indsæt i linjens ligning for at betemme 2.koordinaten til linjens skæring med y-aksen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. september 2019 af mathon

                         \small \small \begin{array}{lllll} a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{4-1}{6-(-2)}=\frac{3}{8}\\\\ b=y_2-\frac{3}{8}\cdot x_2\\\\ b=4-\frac{3}{8}\cdot 6\\\\ b=\frac{16}{4}-\frac{9}{4}=\frac{7}{4}\\\\ y=\frac{3}{8}x+\frac{7}{4} \end{array}


Svar #5
08. september 2019 af KageSpiseren

#3

Ad b) 1.aksen har ligningen y = 0, så løs den ligning for at bestemme 1.koordinaten til linjens skæringspunkt med x-aksen.

2.aksen har ligningen x = 0, indsæt i linjens ligning for at betemme 2.koordinaten til linjens skæring med y-aksen.

Forklar yderligere, kom med et eksempel på et af dem hvordan jeg gør det så jeg kan løse den anden tak :)) for er ikke helt med på det.


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. september 2019 af mathon

                      \small \begin{array}{lllll} \textup{opf\o lgning p\aa \ }\#4\\\\ \textup{sk\ae ring med x-akse:}&0=\frac{3}{8}x+\frac{7}{4}&\textup{sk\ae ringspunkt}&(?,0)\\\\ \textup{sk\ae ring med y-akse:}&y=\frac{3}{8}\cdot 0+\frac{7}{4}&\textup{sk\ae ringspunkt}&(0,?)\ \end{array}


Svar #7
08. september 2019 af KageSpiseren

#4

                         \small \small \begin{array}{lllll} a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{4-1}{6-(-2)}=\frac{3}{8}\\\\ b=y_2-\frac{3}{8}\cdot x_2\\\\ b=4-\frac{3}{8}\cdot 6\\\\ b=\frac{16}{4}-\frac{9}{4}=\frac{7}{4}\\\\ y=\frac{3}{8}x+\frac{7}{4} \end{array}

Hvordan laver du b=4-\frac{3}{8}*6 til det næste punkt kan du forklare :)?


Svar #8
08. september 2019 af KageSpiseren

#6

                      \small \begin{array}{lllll} \textup{opf\o lgning p\aa \ }\#4\\\\ \textup{sk\ae ring med x-akse:}&0=\frac{3}{8}x+\frac{7}{4}&\textup{sk\ae ringspunkt}&(?,0)\\\\ \textup{sk\ae ring med y-akse:}&y=\frac{3}{8}\cdot 0+\frac{7}{4}&\textup{sk\ae ringspunkt}&(0,?)\ \end{array}

så jeg skal løse begge ligninger med at bar regne dem ud som du har sat dem op?


Svar #9
08. september 2019 af KageSpiseren

Så skæring med x aksen er 2,125,0

Og med y er den 0,3,625?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2019 af mathon

Hvordan laver du b=4-\frac{3}{8}*6 til det næste punkt kan du forklare :)?

                             \small b=\frac{16}{4}-\frac{3\cdot 2}{8}\cdot 3=\frac{16}{4}-\frac{3}{4}\cdot 3=\frac{16-9}{4}=\frac{7}{4}


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2019 af mathon

                      \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{sk\ae ring med x-akse:}&0=\frac{3}{8}x+\frac{7}{4}&\textup{sk\ae ringspunkt}&\left(-\frac{14}{3},0\right)\\\\ \textup{sk\ae ring med y-akse:}&y=\frac{3}{8}\cdot 0+\frac{7}{4}&\textup{sk\ae ringspunkt}&\left(0,\frac{7}{4}\right)\ \end{array}


Svar #12
08. september 2019 af KageSpiseren

#11

                      \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{sk\ae ring med x-akse:}&0=\frac{3}{8}x+\frac{7}{4}&\textup{sk\ae ringspunkt}&\left(-\frac{14}{3},0\right)\\\\ \textup{sk\ae ring med y-akse:}&y=\frac{3}{8}\cdot 0+\frac{7}{4}&\textup{sk\ae ringspunkt}&\left(0,\frac{7}{4}\right)\ \end{array}

Hvordan fik du -\frac{14}{3}?


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. september 2019 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll} 0=\frac{3}{8}x+\frac{7}{4}\\\\ -\frac{7}{4}=\frac{3}{8}x&\textup{gang med 8 p\aa \ begge sider}\\\\ -14=3x\\\\ -\frac{14}{3}=x \end{array}


Skriv et svar til: At bestemme graf og skæringspunkt, hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.