Matematik

Løs 2 ligninger med 2 ubekendte

08. september 2019 af Mitnavne (Slettet) - Niveau: A-niveau

y = 10i + 100

i = 10+0,001y 

Nogen der kan hjælpe mig på vej til denne opgave, uden at give facit. Den handler om at løse 2 ubekendte ligninger. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2019 af MatHFlærer

Ja, du kan angive y=10i+100 som ligning 1 og i=10+0.001y som ligning 2. Indsæt nu i=10+0.001y i ligning 1, så du får y=10\cdot (10+0.001y)+100 og løs så for y. Dernæst kan du hurtigt bestemme hvad i skal være.


Svar #2
08. september 2019 af Mitnavne (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Løs 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.