Matematik

Mellemregning i Matematik

08. september 2019 af Ely2001 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et problem med et spørgsmål og håber at i kunne hjælpe mig

Opgaven lyder: Undersøg om punktet P(4,3) ligger på linjen, der er graf for funktionen f med regneforskriften

f(x)=-2x+5

Husk forklarende tekst og mellemregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2019 af Soeffi

#0. Start evt. din besvarelse med ordene:

Man skal med andre ord undersøge, om (x,y) = (4,3) opfylder: y = -2·x + 5.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2019 af AMelev

Et punkt P(x,y) ligger på linjen, hvis ligningen passer, når når koordinatsættet indsættes - ellers ikke.

Indsæt og tjek.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2019 af StoreNord

P(4,3)    sat ind i    f(x)=-2x+5   giver -2*4+5=-3.    P ligger altså ikke på linjen


Skriv et svar til: Mellemregning i Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.