Matematik

Løs vha, nulreglen

09. september 2019 af martinier - Niveau: A-niveau

Hejsa.

Skal læse denne ligningen (x2 -5x+6)*ln(x2 +1)=0 ved hjælp af nulreglen, er dog lidt usikker på hvordan jeg skal gøre. Jeg får det til to læsninger men facit siger der er tre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2019 af StoreNord

Måske er den ene rod dobbelt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2019 af StoreNord

-

Vedhæftet fil:Udklip44.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2019 af StoreNord

Udklip44.PNG


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2019 af ringstedLC

Nulreglen:

\begin{align*} a\cdot b &= 0\Downarrow \\a=0 &\vee b=0 \\ (x^2-5x+6)\cdot \ln(x^2+1) &= 0\Downarrow \\x^2-5x+6=0 &\vee \ln(x^2+1)=0 \Downarrow \\ &\;\;\;\; x^2+1=e^0 \Downarrow \\ x=\left \{ 2,3 \right \} &\vee x= \left \{ 0 \right \} \Downarrow \\ x &=\left \{ 0,2,3 \right \} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2019 af StoreNord

Ja, #3 skulle ha set ud som her.Skærmbillede fra 2019-09-09 20-04-06.png


Skriv et svar til: Løs vha, nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.