Matematik

Anvendelse af ligninger

11. september 2019 af roliana - Niveau: 9. klasse

En ny bil koster 79990 kr inklusiv moms. Hvor mange kr udgør momsen af salgprisen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2019 af IMBN3 (Slettet)

25%. Så ganger du med 0,25.


Svar #2
11. september 2019 af roliana

tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2019 af ringstedLC

#1: Forkert:

\begin{align*} \text{Pris}+\text{Moms} &= \text{Salgspris} \\ \text{Pris}+\tfrac{\text{Pris}\;\cdot \,25}{100} &= \text{Salgspris} \\ \text{Pris}+0.25\cdot \text{Pris} &= \text{Salgspris} \\ 1.25\cdot \text{Pris} &= \text{Salgspris} \\ \text{Pris} &= \tfrac{\text{Salgspris}}{1.25}= 0.8\cdot \text{Salgspris} \\ \text{Moms} &= 0.25\cdot \text{Pris} \\ &=0.25\cdot 0.8\cdot \text{Salgspris} \\ &=0.2\cdot \text{Salgspris} \end{align*}

Momsen udgør 25% af bruttoprisen og 20% af salgsprisen.


Skriv et svar til: Anvendelse af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.