Matematik

Differentiering

12. september 2019 af IMBN3 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan ville I differentiere denne funktion?
F(t)= 10*1-10e-0,08*t^2+20)*2000-t*1500

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2019 af StoreNord

Du mangler vist en startparentes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2019 af mathon

Der mangler venstre parentes-halvdelen for at ligningen kan læses rigtigt.


Svar #3
12. september 2019 af IMBN3 (Slettet)

Ok ja det kan jeg godt se. men spørgsmålet er stadig det samme - bare med startparentes. (Forestil jer, den er der ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2019 af mathon

Ja - men hvor?


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. september 2019 af Zagoria (Slettet)

Hvis funktionen foreksempel er :

f(t) = ((10· (1- 10 · e-0.08 ·t2 + 20)) ·2000 - 1500 · t  ( paranteserne udregnes )

f(t) = (-200000 · e-.08 ·t2 ) -1500 · t + 420000

dy/dt = ( 0 · e-0.8 · t2 + ( -200000 · ( -.08 · 2· t) · e-0.08 ·t2 ) -1500 + 0 

dy/dt = 32000 · t · e-.08· t2  - 1500

t2 betyder t2


Svar #6
12. september 2019 af IMBN3 (Slettet)

Zagoria:
Tak :)
Du har vist en startparentes for meget ;) Og i 3. linje mangler der vist en slutparentes? :)

 Jeg har lige et spørgsmål: Hvordan kan e's eksponent ændre sig fra -0,08 til -08, til -0,8 og tilbage til -0,08 for til sidst at være -08? Er det alt sammen tastefejl? Og hvor kommer de 420000 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2019 af Zagoria (Slettet)

Til #6 

e-0.8 ·t2 i linje 3 er en tastefejl, skal selvfølgelig, være e-0.08·t2  Det skal jeg beklage.

De 420000 fremkommer således ;

Linje 1 ( 10 · ( 1 - 10 · e-0.08 ·t2 + 20) ) · 2000 - 1500 ·t  ( jeg lægger 1+ 20 sammen ) 0g ganger dette tal først med 10 og dernæst med 2000

( 10 · ( 21 - 10 · e-0.08 ·t2 ) ·2000 - 1500 · t

( 210 - 100·e-0.08·t2 ) · 2000 - 1500 ·t

420000 - 200000 · e-0.08·t2 - 1500·t

Håber at det giver mening . Hilsen Zagoria


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.