Matematik

Ligning i Nspire (løsningerne stemmer ikke med facit)

12. september 2019 af martinier - Niveau: A-niveau

Hejsa.

Jeg skulle løse nedenstående ligningen, hvilket jeg gjorde i Nspire. Men har det problem at svarene som Nspire gav mig ikke er dem der står i facitlisten (x=0.68 og x=1.83). Er det evt. mig der har gjort noget forkert?

ligningen er som følger:
3.5=3.2+0.4*sin(1.25*x)

Vedhæftet fil viser hvordan jeg har gjort i Nspire.

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Ligningen.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2019 af SuneChr

Regn den ud manuelt:
 sin u = 3/4          hvor u = 5/4·x         x = 4/5·u


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2019 af Zagoria (Slettet)

Hej martinier , jeg kender ikke Nspire, men har regnet på Mathway ,

der bliver resultatet x =  .68 + 5.0265n og x = 1.83 + 5.0265n


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2019 af Soeffi

#0. Prøv evt.:


Skriv et svar til: Ligning i Nspire (løsningerne stemmer ikke med facit)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.