Kemi

kemi (procentregning)

12. september 2019 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

You are preparing an inhalation formulation of salbutamol. You need 100 g of dry salbutamol for the formulation however the drug loses 15% of its weight upon drying. How much salbutamol should you weigh to obtain 100 g of dry drug?

i forhold til denne opgave skal man  så  finde 15% ud af 100g? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal bestemme mængden således at når der er blevet trukket 15% fra, så er der 100g tilbage. Altså

0,85x = 100g  <=>

x = 100/0,85 g  <=>

x = 118g


Svar #2
12. september 2019 af hellokitty3

Nå på den måde tak :)


Skriv et svar til: kemi (procentregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.