Matematik

Funktioner

13. september 2019 af EC2511 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har vedhæftet opgaven.

Er lidt lost - håber at i vil hjælpe

Vedhæftet fil: opgave 6.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2019 af SuneChr

3. g på A-niveau
Man må forvente at kunne differentiere standardfunktioner og løse en ligning.
Tangentligningen kan findes i formelsamlingen.
Præsentér din besvarelse og få den set på.
 


Svar #3
13. september 2019 af EC2511

#2
3. g på A-niveau
Man må forvente at kunne differentiere standardfunktioner og løse en ligning.
Tangentligningen kan findes i formelsamlingen.

Tak for kommentaren, rigtig brugbart hjælp????

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{llll} a)&&f{\, }'(x)=\frac{a}{x}-2a\\\\ &&\frac{a}{x}-2a=0\\\\ &&\frac{a}{x}=2a\\\\ &&\frac{x}{a}=\frac{1}{2a}\\\\ &&x=\frac{1}{2}\\\\\\\\ b)&&f{\, }'(1)=\frac{a}{1}-2a=-a\\\\ &\textup{tangentligning i (1,-2a):}&y=-a\cdot (x-1)+(-2a)\\\\ &&y=-ax+a-2a\\\\ &&y=-ax-a \end{array}


Svar #5
13. september 2019 af EC2511

#4 Tusind Tak

Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.