Matematik

Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og m

13. september 2019 af hboy2002 - Niveau: B-niveau

En venlig sjæl der kan hjælpe mig med denne opgave? :) 

Forstår ikke helt hvorfor de to ligninger giver =1 og =8 og ikke =0 og =0 

Tak på forhånd

http://prntscr.com/p5rk1e


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2019 af StoreNord

m:     x=8-6y

l:       2(8-6y)-3y=1


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2019 af StoreNord

-


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2019 af ringstedLC

\begin{align*} l:2x-3y &= 1 \\ m:x+6y &= 8 \end{align*}

#0

Forstår ikke helt hvorfor de to ligninger giver =1 og =8 og ikke =0 og =0 

Ved at indsætte (x,y) = (0,0), ses hvorfor det ikke er løsningen. Husk at angive hvad der er x og y.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2019 af AMelev

#0 Er det fordi, du tænker på linjens ligning på formen a(x-x0) + b(y-y0) = 0?
Når man ganger ind i parentesen får man a·x + b·y + c = 0, og så kan c "trækkes over på den anden side"

Eks. Linjen gennem (2,3) med normalvektor \binom{4}{5}: 4·(x - 2) + 5·(y- 3) = 0 ⇔ 4x  - 8 + 5y -15 = 0 ⇔ 4x - 5y = 23.


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.