Matematik

Trigomentri opgave

15. september 2019 af Mark007 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for noget hjælp i en trigomentri opgave.

En trekant ABC har sidelægderne
AC= 9,5 AB= 10,3 og BC = 6

A) Benyt konstruktionen til at bestemme vinkel C med 5 decimaler. For et punkt P gælder, at |AP|=7,0 og CP =5,0.

B) Undersøg, om punktet P kan ligge inde i trekant ABC.

Vedhæftet fil: trigomentri opgave..bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2019 af peter lind

b) brug cosinus relationen

c) se på din tegning fra a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2019 af StoreNord

#0
Du kan bruge Geogebra til at tegne trekanten.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2019 af mathon

           \small \small \small \begin{array}{lllll} b)&C=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+b^2-c^2}{2\cdot a\cdot b} \right )=\cos^{-1}\left ( \frac{6^2+9.5^2-10.3^2}{2\cdot 6\cdot 9.5} \right )=\cos^{-1}\left ( 0.176842 \right )=79.81412\degree\\\\ c)&\textup{brug trekantsuligheden} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. september 2019 af AMelev

#0
a) Er du i tvivl om konstruktionen?

b) Når en bestemt metode (her aflæsning) er krævet, giver det 0 point, hvis en anden metode benyttes - også selv om resultat og metode er korrekt - men det er fint at anvende en anden metode til kontrol.

c) Her er metoden valgfri, men det er nok nemmest at benytte grafværktøjet.
Konstruer punktet P - der er to punkter, der opfylder kravet - og se, om et af punkterne ligger inden i trekanten.

Vedhæftet fil:Billede3.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2019 af ringstedLC

#5 b): Helt enig, men jeg ser bare ikke "aflæsning" nogen steder i teksten. Du revser egentlig #4's svar som udelukkende bygger på opgivne mål. Alternativ: Med a) på plads kan grafværktøjet bruges til at måle vinkel C.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2019 af StoreNord

#6
men jeg ser bare ikke "måle" nogen steder i teksten. Og med 5 decimalers nøjagtighed skal det nok være en beregning.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2019 af peter lind

Beregniingen gælder jo kun vinklen


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. september 2019 af ringstedLC

#7: "Afrunding" indstilles til 5 decimaler.


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. september 2019 af AMelev

#6 & #7 "Benyt konstruktionen" læser jeg som et krav om grafisk løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. september 2019 af StoreNord

Så sku man have skrevet benyt tegningen. For i Geogebra er konstruktionen at tegne en grundlinje og 2 cirkler med et skæringspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. september 2019 af ringstedLC

OK, du har faktisk en god pointe i #5. Jeg så bare "aflæsning" og reagerede. Det er altså en desideret konstruktionsopgave, hvor man udelukkende skal bruge grafiske værktøjer..


Skriv et svar til: Trigomentri opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.