Matematik

Opgaver om indskudssætningen

16. september 2019 af Lei20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan I tjekke mine besvarelser og se om det er rigtigt? Forklar hvis det er forkert.

I de næste to opgaver foreligger der en funktion f. Funktionens graf afgrænser sammen med x-aksen tre arealer som skitseret på tegning. 

1. Det oplyses, at A(M_1) = 5, A(M_2) = 12, A(M_3) = 7.

a. Angiv værdierne af integralet af f(x) med grænseværdierne b og a og integralet af f(x) med grænseværdierne c og b. Jeg fik dem til hhv. 5 og 12. 

2. Det oplyses, at integralet af f(x) med grænseværdierne c og b er lig med -11, at A(M_1) = 4 og at A(M_3) = 8

a. Angiv arealet af M_2. Fik det til 11.

b. Angiv værdien af integralet af f(x) med grænseværdierne d og a. FIk det til 4.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2019 af Eksperimentalfysikeren

Du har ikke vedhæftet tegningen


Svar #2
16. september 2019 af Lei20 (Slettet)

Jeg har vedhæftet den nu

Vedhæftet fil:tegning.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2019 af AMelev

                                  
Opgave 1

Da f er positiv i ]a,b[ og ]c,d[ er A(M_1)= \int_{a}^{b}f(x)\, dx\: \: \textup{og}\: \: A(M_3)= \int_{c}^{d}f(x)\, dx

Da f er negativ i ]b,c[ er A(M_2)= -\int_{b}^{c}f(x)\, dx, så \int_{b}^{c}f(x)\, dx=-12

\int_{a}^{d}f(x)\, dx=\int_{a}^{b}f(x)\, dx+\int_{b}^{c}f(x)\, dx+\int_{c}^{d}f(x)\, dx iflg. indskudsreglen.
 

Opgave 2
Samme overvejelser som i opgave 1.
Hvordan er du kommet grem til 4 i b.?

Vedhæftet fil:Billede3.JPG

Svar #4
16. september 2019 af Lei20 (Slettet)

Til spørgsmål 1.b: Vil det så sige, at integralet af f(x) med grænseværdierne d og a har en værdi på 0? 


Svar #5
16. september 2019 af Lei20 (Slettet)

Kan det passe, at svaret i opgave 2. b er 23?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2019 af AMelev

#4 Ja

#5 Nej - prøv lige igen og hold styr på fortegn. Der er spurgt om integral - ikke areal.


Svar #7
17. september 2019 af Lei20 (Slettet)

Er det 1


Svar #8
17. september 2019 af Lei20 (Slettet)

Jeg har også brug for hjælp til denne opgave.

Jeg får den første til -3 den anden til 5 og den tredje til -1.

Vedhæftet fil:tegning.docx

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2019 af AMelev

#7

Er det 1

JEP!

#8

Jeg har også brug for hjælp til denne opgave.

Jeg får den første til -3 den anden til 5 og den tredje til -1.

Det er en rigtig dårlig ide at lægge en ny opgave i enden af en gammel tråd. Du risikerer, at ingen ser det. 
Så husk for eftertiden: Ny opgave ~ Ny tråd og upload billede please - ikke wordfil, det er meget mere besværligt, og ikke alle kan læse Word.

Du havde da ikke brug for hjælp - du kunne jo selv! :) Så har du styr på det.


Svar #10
17. september 2019 af Lei20 (Slettet)

Det husker jeg på til næste gang! Så svarene i 8# er rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. september 2019 af AMelev

Ja, da.


Skriv et svar til: Opgaver om indskudssætningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.