Matematik

Find rumfang af kasse, når kun bredde kendes?

16. september 2019 af Matematiknoobie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er det muligt at finde rumfang på en kasse, når kun bredden kendes? Bredden er udregnet ud fra højden på cylinder. Cylinderen er udskåret fra kassen, hvor kun diameteren kendes, som er 6 cm.

Håber ovenstående giver mening :) 

Har vedhæftet opgaven, og mit forsøg på at lave et eller andet - så jeg kan få det til at gå op. (udregningerne formler etc. under opgaven er mine og ikke nødvendigvis korrekte!)  


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2019 af StoreNord

V=l\cdot b\cdot h-\pi\cdot 3^{2}\cdot h

Hvad er H for noget?


Svar #2
16. september 2019 af Matematiknoobie (Slettet)

Det skulle være højden :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2019 af ringstedLC

Tag et billede af billede af opgaven/beregningen, istedet for Word, tak!

a) Bestem volumen af træet i klodsen udtrykt ved l, b og h, når cylinderen er udskåret.

Du skal, og kan ikke beregne, men udtrykke volumen af klodsen:

\begin{align*} V &= V_{\,klods}-V_{\,cyl.} \\ V &= l\cdot b\cdot h-\pi\cdot \left ( \tfrac{6}{2} \right )^2\cdot h \\ V &= h\cdot \left (l\cdot b-9\pi\right ) \end{align*}


Svar #4
16. september 2019 af Matematiknoobie (Slettet)

Ja, tænkte nok der var en hage ved det! Tak for svaret - ja, kunne godt se, at det ikke var optimalt med Word efterfølgende. Så husker det til en anden gang! Hvordan er du kommet frem til udtrykket?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2019 af ringstedLC

Indsæt opgavens værdi/betegnelser og reducer!


Skriv et svar til: Find rumfang af kasse, når kun bredde kendes?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.