Matematik

Løs ligningen f(x) = 0?

22. september 2019 af Sophu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle der kan være behjælplig med at løse denne ligninge, som er vedhæftet? Kan ikke få det til at fungere. På forhånd tusind tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2019 af OliverHviid

Du har udregnet f'(x) forkert, da (x²)'=2x


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2019 af mathon


Svar #3
22. september 2019 af Sophu (Slettet)

Åh ja det kan jeg da godt se. Tak for det ved ikke lige, hvordan den var røget af i svinget, det er rettet


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2019 af ringstedLC

a) Forkert, brug produktreglen rigtigt:

\begin{align*} f'(x) &= \left ( x^2 \right )'\cdot e^x+x^2\cdot \left (e^x \right )' \end{align*}


Svar #5
22. september 2019 af Sophu (Slettet)

#4, ja det var røget i svinget er rettet


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. september 2019 af mathon

                     \small \begin{array}{lllll} &f(x)=x^2\cdot e^x\\\\ &f{\, }'(x)=2x\cdot e^x+x^2\cdot e^x=(x^2+2x)e^x=x\cdot (x+2)\cdot e^x&e^x>0 \end{array}


Svar #7
22. september 2019 af Sophu (Slettet)

#6 tusind tak


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x) = 0?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.