Matematik

Parallelle og ortogonale vektor

23. september 2019 af Ida1235 - Niveau: B-niveau

Hvordan skal jeg beregne t?  Hvordan skal opgaven besvares??

Kom gerne med eksempler!!!


Svar #1
23. september 2019 af Ida1235

#0

Hvordan skal jeg beregne t?

Kom gerne med eksempler!!!


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2019 af mathon

            \small \small \begin{array}{lllll} a)&\textup{ortogonale vektorers skalarprodukt er lig med 0}\\\\ b)&\textup{parallelle vektorers determinant er lig med nul} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. september 2019 af AMelev

                                                    

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

Se side 11 (53) & (54).

Prøv lige, om det ikke er nok til, at du selv kan - ellers skriv igen.


Svar #5
23. september 2019 af Ida1235

Forstår ikke hvordan jeg beregner det


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. september 2019 af mathon

#5

                                \small \small \small \begin{array}{lllll} a)&\begin{pmatrix} 5\\t \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 4\\3 \end{pmatrix}=0\\\\ &5\cdot 4+t\cdot 3=0\\\\ &3t=-20\\\\ &t=-\frac{20}{3}\\\\\\\\ b)&\begin{vmatrix} 5 &4 \\ t& 3 \end{vmatrix}=0\\\\ &5\cdot 3-t\cdot 4=0\\\\ &15-4t=0\\\\ &15=4t\\\\ &t=\frac{15}{4} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2019 af AMelev

-


Skriv et svar til: Parallelle og ortogonale vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.