Matematik

Brug af Laplace transformation.

24. september 2019 af Luxiee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Studieportalen! 

Jeg har fundet mig selv i en situation hvor jeg skal bruge noget Laplace transformation. 
Jeg har kunne løse nogle simplere problemer, men vil gerne løse noget lidt svære. 

Nærmer betegnet denne 1.ordens differentialligning: 

3 dy/dt + y(t) = 3x(t), y(t=0)  = 2

Jeg er ikke sikker på hvordan jeg overhovedet skal gribe det an. Jeg ved dog at jeg skal løse den med at  sætte x(t) = 0,5.

Det ville virkelig være værdsat hvis jeg kunne få vist hvordan denne løses. Jeg har adgang til et appendix med forskellige f(t) -> F(s), men føler ikke at det hjælper mig her. :(


Svar #1
24. september 2019 af Luxiee (Slettet)

Kan jeg løse den ved: 
L(3) = 3/s 
L(dy/dt) = S*y(s)
y(t) = 2 -> L(2) = 2/s
x(t) = 0,5 -> L(1.5) =1.5/s

3/s * S * y(s) +2/s = 1.5 / s


Skriv et svar til: Brug af Laplace transformation.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.