Matematik

regler med minus på begge sider

26. september 2019 af amandapeter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen,

hvilken regel er det man bruger til at vende minus til plus i en ligning

så altså fra -20=-4x til 20=4x

tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2019 af ringstedLC

Du må gange med "-1".


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2019 af SuneChr

Det svarer til, at flytter man et led over på den anden side af lighedstegnet, skifter leddet fortegn:
(- 20)  flyttes over og bliver til  20
(- 4x)  flyttes over og bliver til  4x
Det er ligegyldigt, om x'erne står på den ene eller den anden side.

Vær opmærksom på, at for uligheder kan man ikke gange med (- 1) og bevare ulighedstegnet. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2019 af Eksperimentalfysikeren

#0 Man kan gøre stort set hvad som helst på den ene side af lighedstegnet, hvis man gør præcis det samme på den anden side. Det er det, som er gjort i #1, men man kan også gøre det på en anden, men mere besværlig måde:

1: Læg 20 til på begge sider af lighedstegnet.

2. Læg 4x til på begge sider af lighedstegnet.

3. Benyt at man kan bytte om på venstre og højre side af lighedstegnet.

1 og 2 giver det samme som i #2, men i #2 er der risiko for, at man ikke har styr på, hvad man flytter over. Man kunne fejlagtigt tro, at man kan flytte -4 over og få +4 ud af det, så man får -20+4=x, men dette er forkert. Derfor blev "Flytte over..." bandlyst for mere end 50 år siden.


Skriv et svar til: regler med minus på begge sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.