Matematik

Hvordan skal jeg løse denne opgave?

28. september 2019 af martinier - Niveau: A-niveau

Hejsa. Har fået stillet nedenstående opgave (se vedhæftet fil) men har ingen ide om hvordan jeg skal løse den første del af opgaven (spørgsmål A). Der der nogen der kan forklare mig hvordan man løser den første del (spørgsmål A)?

PS. Det er en opgave uden hjælpemidler!

Vedhæftet fil: Opgave 3.1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2019 af mathon

                    \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{basisviden:}\\ \textup{i}&a\cdot\sin(b \cdot t+c)+d\\\\ \textup{er}&b=\frac{2\pi }{T}\\\\\\\\ \textup{i anvendelse:} &f(t)=3\cdot \sin(\frac{\pi }{2}\cdot t)+5\\\\ &\frac{\pi }{2}=\frac{2\pi }{T}\\\\ &T=4\quad (sek.) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2019 af ringstedLC

A. 

\begin{align*} \text{Periode af sin}(x):P &= 2\pi \text{ (omkreds af enhedscirklen)} \\ \text{Periode af sin}(\omega\cdot x):P_{\omega} &= \frac{2\pi}{\omega } \\ \text{Periode, fjeder af sin}\left (\tfrac{1}{2}\pi\cdot t \right ):P_{\text{fjeder}} &= \frac{2\pi}{\tfrac{1}{2}\pi} \Updownarrow \\ P_{\text{fjeder}} &= \;? \end{align*}

B. 

\begin{align*} \text{Interval p\aa \,to perioder}&= 2\cdot 2\pi \\ f(t)=3\cdot \sin\left (\tfrac{1}{2}\pi\cdot t \right )+5\;&,\;0\leq t\leq 4\pi \end{align*}

Prøv så at ændre "ω" og se hvordan perioden ændres.


Skriv et svar til: Hvordan skal jeg løse denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.