Matematik

hjælp til areal og omkreds af to øer

29. september 2019 af maria2016 - Niveau: 7. klasse

Hej, jeg vil gerne have hjælp til hvordan man finder areal og omkreds af to øer. Hvordan kan jeg regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2019 af ringstedLC

Du kan ikke direkte regne det ud, men gør som der står i opg. 2.

Lægges billedet i GeoGebra kan du med tre stykvise linjer måle kystlinjerne. Da 3.68 svarer til 10 km fås:

\begin{align*} \text{\AE r\o, kystlinje} &: \frac{25.04\cdot 10}{3.68}\text{ km}=\;?\text{ km} \end{align*}

Vedhæftet fil:__0.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2019 af StoreNord

I opgave 1a og b skal du finde omkredsene blot ved med øjnene lægge målestokken rundt langs kystlinjerne. Arealerne må du finde ved at lave målbare figurer med lige så meget land udenfor som vand indeni. Til Tåsinge ken du bruge en cirkel, og til Ærø en skæv trekant.

I opgave 2a skal du gå på internettet og bruge Krak.dk til at finde kystlængderne ved at prikke langs kysten. På billedet har jeg målt 6,7 km.

Skærmbillede fra 2019-09-29 15-49-29.png

Til at finde arealerne i 2b har Krak måske også et værktøj. Prøv selv at finde det.


Skriv et svar til: hjælp til areal og omkreds af to øer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.