Matematik

HJÆLP TANGENT OSV

30. september 2019 af hq02 - Niveau: A-niveau

Hej sidder fast med denne opgave:

En tangent til grafen grafen for f(x)=3,2*1,13x har hældningen 2. Bestem røringspunktets koordinater med 2 decimaler.

Tangenten danner sammen med koordinatakserne en trekant. Bestem denne trekants areal

Håber i kan hjælpe :) Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2019 af peter lind

Hældningen af tangenten i røringspunktet x er f'(x) så løs ligningen f'(x)=2


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2019 af StoreNord

Ja. røringspunktet er dèr, hvor grafen har hældningen 2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2019 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllll} &f{\, }'(x)&=&3.2\cdot \ln(1.13)\cdot 1.13^x\\\\ \textup{tangent\ae ldning:}&f{\, }'(x)&=&3.2\cdot \ln(1.13)\cdot 1.13^x=2\\\\ &1.13^x&=&\frac{2}{3.2\cdot \ln(1.13)}=5.11383\\\\ &\log(1.13)\cdot x&=&\log(5.11383)\\\\ &x&=&\frac{\log(5.11383)}{\log(1.13)}=13.3528\\\\ \textup{r\o ringspunkt:}&&&R(13.3528;f(13.3528))\\\\ &&&R(13.35;16.36) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2019 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} \\\\ \textup{tangentliging:}&y=2\cdot (x-13.35)+16.36\\\\ &y=2x-10.34 \\\\ \textup{sk\ae ring med x-aksen i}&(5.17;0)\\\\ \textup{sk\ae ring med y-aksen i}&(0;-10.34) \end{array}


Svar #5
30. september 2019 af hq02

Tusind tak


Skriv et svar til: HJÆLP TANGENT OSV

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.