Matematik

Fortsættelse på det andet spørgsmål

01. oktober 2019 af Isabellamh - Niveau: 9. klasse

Tak for på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2019 af OliverHviid

Ej, du må altså godt lige komme med nogle forslag selv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2019 af Larsdk4 (Slettet)

Opgave 11: 900*100-30/100 <-> 900*70/100 = 630


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2019 af Larsdk4 (Slettet)

Opgave 12: 2160*7,43= 16,048 kroner


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2019 af ringstedLC

#2: Forkert udregning, men rigtigt facit.

11. 

\begin{align*} \text{Pris}_{\text{net}} &= \text{Pris}_{\text{normal}}-\text{Rabat} \\ \text{Pris}_{\text{net}} &= \text{Pris}_{\text{normal}}-\text{Rabat i }\%\cdot \text{Pris}_{\text{normal}} \\ \text{Pris}_{\text{net}} &= \text{Pris}_{\text{normal}}-\frac{30\cdot \text{Pris}_{\text{normal}}}{100} \\ \text{Pris}_{\text{net}} &= 900-\tfrac{30\,\cdot \,900}{100}=630\text{ kr.} \end{align*}

#3: 5 overnatninger for ca. 16 kr., det er meget billigt.

12.

\begin{align*} \text{Kurs}_{\text{ m\o ntfod}} &= \text{Pris}_{\text{100 stk.}} \\ \text{Kurs}_{\text{\,\euro}} &= 743.84 \text{ kr.} \\ \text{Pris}_{\,\euro} &= \text{\,\euro} \;2160 \\ \text{Pris}_{\text{ kr.}} &= \frac{\text{Kurs}_{\text{\,\euro}}\cdot \text{Pris}_{\,\euro}}{100} \\ \text{Pris}_{\text{ kr.}} &= \frac{743.84\cdot 2160}{100}=16066.94\text{ kr.} \end{align*}


Skriv et svar til: Fortsættelse på det andet spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.