Matematik

Matematik

02. oktober 2019 af Yeahyeah9220 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan skal jeg løse disse opgaver?

a. Bestem koordinaterne til punkt C

b. Bestem længden af CE


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2019 af peter lind

a) nedfæld den vinkelrette fra C tl x-aksen. x koordinater er 13  Kald dette punkt F.  Vinkel E i trekant CEF er 90º-69º Brug at tangens af en vinkel i en retvinklet trekant er modstående katete delt med hosliggende katete. b) Brug dernæst pytagoras til at finde EC


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2019 af mathon

                           \small \small \begin{array}{lllll} a)&C=(13,13\cdot \tan(21\degree))\\\\ b)&\left | \overrightarrow{CE} \right |=\sqrt{(0-13)^2+(0-13\cdot \tan(21\degree))^2}\\\\ c)&\overrightarrow{e}=\begin{pmatrix} \cos(8\degree)\\ \sin(8\degree) \end{pmatrix}\\\\ d)&\left | ED \right |=\frac{\sin(13\degree+151\degree)}{\sin(151\degree)}\cdot \left | EC \right |\\\\ &\overrightarrow{ED}=\left | ED \right |\cdot \overrightarrow{e}\\\\ &\overrightarrow{EC}=\begin{pmatrix} 13\\13\cdot \tan(21\degree) \end{pmatrix} \end{array}


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.