Matematik

hjælp til en opgave

03. oktober 2019 af Mark007 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for noget hjælp til en opgave.

A) Bestem f og g’s forskrift ved at aflæse fra figuren

B) Aflæs f og g’s skæringspunkt

C) Beregn f og g’s skæringspunkt

D) Beregn både f og g’s skæring med x-aksen.

Vedhæftet fil: mat1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2019 af Larsdk4 (Slettet)

Skæringspunktet --> Der hvor den røde og blå farve rør hinanden.

Så kan du aflæse punktet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2019 af PeterValberg

Vedr. A) forskrifterne for hhv. f og g
Aflæs hældningskoefficienterne på graferne
Aflæs værdien for b (skæringspunkt med y-aksen) på grafen
Opstil forskrifterne som:

f(x) = afx + bf
g(x) = agx + bg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2019 af PeterValberg

C) 

Sæt de to forskrifter lig med hinanden og bestem derved x-koordinaten
for funktionernes skæringspunkt. Den tilhørende y-koordinat findes ved
indsættelse af den fundne x-værdi i én af forskrifterne..

D)

For skæring med x-aksen sættes y = 0 i de to forskrifter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.