Matematik

Ligning

04. oktober 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder lige fast i denne opgave:

Løs ligningen uden hjælpemidler: 2x2 -6x+4 = 0

Jeg ved man skal bruge nulreglen, men jeg ved ikke hvordan uden hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2019 af Bygningsingeniør

du skal bare isolere x og det kan du ved at regne diskriminanten  ud først derefter benytte formlen for findes x

svaret er x=2 og x=1


Svar #2
04. oktober 2019 af Danmark2018

Hvordan isolere jeg x?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2019 af Bygningsingeniør

tjek mit svar igen 


Svar #4
04. oktober 2019 af Danmark2018

Forstår det altså ikke. Undskyld

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2019 af Bygningsingeniør

Nej det okay :)

Du har en andengradsligning, idet din ligning er opløftet i anden. Derfor skal du først finde diskriminanten og fordi din diskriminant er/vil være større end 0 så har du 2 x-værdier. tjek det vedhæftet fil.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2019 af Bygningsingeniør

skrive til hvis du stadige ikke forstår


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2019 af mathon

                       \small \begin{array}{lllll} &2x^2-6x+4=2\left ( x-\frac{3}{2} \right )^2-\frac{1}{2}\\\\ &2\left ( x-\frac{3}{2} \right )^2-\frac{1}{2}=0\\\\ &\left ( x-\frac{3}{2} \right )^2-\frac{1}{4}=0\\\\ &\left ( x-\frac{3}{2} \right )^2=\frac{1}{4}\\\\ &\left | x-\frac{3}{2} \right |=\frac{1}{2}\\\\ &x=\frac{3}{2}\mp \frac{1}{2}\\\\ &x=\left\{\begin{matrix} 1\\2 \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.