Matematik

Eksponentiel funktion, udregne to ukendte variabler

06. oktober 2019 af plinner (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har to ukendte variabler, som er omfattet af en (stigende) eksponentiel sammenhæng.

Jeg får at vide at det ene punkt er 84 % mindre end det andet.

Hvordan identificerer jeg, hvor mange procent stigningen er på, når ikke jeg kender punkterne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2019 af StoreNord

Vælg et tilfældigt punkt, for eksempel (100,100).
Divider begge koordinater med 100, og gang med 84.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. oktober 2019 af ringstedLC

\begin{align*} y_1 &= y_2-\frac{y_2\cdot 84}{100}\;,\;y_1<y_2 \\ y_1 &= \frac{y_2\cdot 100-y_2\cdot 84}{100} \\ y_1 &= y_2\cdot \frac{100-84}{100} \\ y_1\cdot \frac{100}{100-84} &= y_2 \\ y_1\cdot \frac{100\cdot 100}{16}\% &= y_1\cdot 625\%=y_2 \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion, udregne to ukendte variabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.