Kemi

Kemi og ligevægt

07. oktober 2019 af Ibo001 - Niveau: B-niveau

Hej derude. Jeg har brug for noget hjælp til denne opgave:

I en vandig opløsning opløsning indeholdende Cu2+ og NH3 eksisterer ligevægten:
Cu^2+ (aq) + 4 NH3 (aq) (⇔) Cu(NH_3)_4^2+ (aq)
Ligevægtskonstanten (kompleksitetskonstanten) for denne kompleksligevægt er meget stor, hvilket betyder, at den aktuelle koncentration af Cu^2+ er meget lille i forholde til den aktuelle koncentration af Cu(NH_3)_4^2+.
a) Beregn den aktuelle koncentration af Cu2+ i en opløsning, hvor [Cu(NH3)42+] = 0,00400 M, og [NH3]=0,500 M

Skær gerne ud i pap med udregningerne :)


b) Forklar, at det i en sådan opløsning gælder at [Cu(NH3)42+]=c(Cu2+).

Skær også ud hvis muligt.

Tusind tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2019 af Larsdk4 (Slettet)

Har du et bud?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2019 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2019 af mathon


Svar #4
08. oktober 2019 af Ibo001

Larsdk4 - slet ikke. Ved ikke hvordan jeg skal gå til opgaven 


Svar #5
08. oktober 2019 af Ibo001

mathon - det er kun opgave 1 og ingen forklaring..


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2019 af mathon

Da
              \small \frac{\left [ {\left [Cu(NH_3) _4 \right ]}^{2+}\right ]}{\left [ Cu^{2+} \right ]\cdot \left [ NH_3 \right ]^4}=2.13\cdot 10^{14}\; M^{-4}

              \small \frac{0.00400\; M}{\left [ Cu^{2+} \right ]\cdot(0.500\; M)^4}=2.13\cdot 10^{14}\; M^{-4}

              \small \frac{0.00400\; M}{(2.13\cdot 10^{14}\; M^{-4})\cdot(0.500\; M)^4}=\left [ Cu^{2+} \right ]

              \small \left [ Cu^{2+} \right ]=3.0\cdot 10^{-16}\; M

ses
              at \left [ Cu^{2+} \right ]\approx 0

dvs
              \left [ {\left [Cu(NH_3) _4 \right ]}^{2+}\right ]\approx c\left(Cu^{2+})
              


Svar #7
03. november 2019 af Ibo001

Tudsin tak for hjælpen mathon


Skriv et svar til: Kemi og ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.