Matematik

f(v)=Mv+q, v1=f(v0) osv

07. oktober 2019 af IMBN3 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal bruge den formel skrevet i overskriften, altså fremskrivning med affin afbildning. Men det jeg bliver i tvivl om, er hvorvidt når der står: "Antag at M har to forskellige egenværdier λ1 og λ2 , som opfylder |λ1| < 1 og |λ2| <1. For en vilkårlig vektor v0 sætter vi
v1 = f(v0), v2 =f(v1) osv for vt → v* for t →∞"
...betyder det så, at man selv bestemmer startvektoren?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2019 af LeonhardEuler

Kan du give lidt mere information? Eventuelt et billede?

Svar #2
07. oktober 2019 af IMBN3 (Slettet)

Nej, det er sådan præcis at bogen beskriver modellen for Fremskrivning med affin afbildning. Det er ikke noget, der står i en opgave.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2019 af LeonhardEuler

Kan du i det mindste sende et billede af den side i bogen? Det er svært at svare på uden konteksten.

Svar #4
08. oktober 2019 af IMBN3 (Slettet)

Der står præcis det, jeg skriver. Hvis ikke du forstår det, så gå venligst videre, i stedet for at give unyttige svar.


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. oktober 2019 af LeonhardEuler

Hvis du slår op i den danske retskrivningsordbog, så vil du opdage at “vilkårlig” faktisk betyder, hvad man skulle forvente.
Eller tag dig sammen og læs beviset. Måske vil det opklare en ting eller to.
Held og lykke i livet med den rådne attitude.

Skriv et svar til: f(v)=Mv+q, v1=f(v0) osv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.