Matematik

funktioner

08. oktober 2019 af matB123 - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder virkelig fast ved denne opgave, jeg må gerne bruge CAS, men har ingen ide om hvordan jeg løser opgaven ....  

Hvis nogen kunne hjælpe? ville det være fantastisk! - tak på forhånd.

Vedhæftet fil: opg 7.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2019 af PeterValberg

a) bestem tallet h(20)
b) løs ligningen h(t)=5
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. oktober 2019 af PeterValberg

c)
bestem først den afledede funktion h'
bestem derefter tallet h'(20)
dette tal er ændringshastigheden i væskehøjde efter 20 sekunder i cm/sek
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. oktober 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{llll} b)&h(t)&=&(3128-40\cdot t)^{0.4}\\\\ &h(t)^{2.5}&=&3128-40\cdot t\\\\ &40\cdot t&=&3128-h(t)^{2.5}\\\\ &t&=&\frac{3128-h(t)^{2.5}}{40}\\\\ &t&=&\frac{3128-5^{2.5}}{40}\\\\\\\\ c)&h{\, }'(t)&=&0.4\cdot (3128-40\cdot t)^{0.4-1}\cdot (-40)\\\\ &h{\, }'(t)&=&-16\cdot (3128-40\cdot t)^{-0.6}\\\\ &h{\, }'(20)&=&-16\cdot(3128-40\cdot 20)^{-0.6} \end{array}


Svar #5
08. oktober 2019 af matB123

tak


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.