Fysik

Tyngdekraft

08. oktober 2019 af Trojanskhest - Niveau: B-niveau

Hey 

Hvordan beregner man tyndekraften på jupiter? PLease hjælp mig er på bar bund


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2019 af peter lind

Ved hjælp af tyngdeloven, måners omløbstid og månens bane

Ved hjælp af banen og omløbstiden kan man beregne acceleration

ved hjælp af tyngdeloven kan man dernæst beregne massen


Svar #2
08. oktober 2019 af Trojanskhest

#1

Ved hjælp af tyngdeloven, måners omløbstid og månens bane

Ved hjælp af banen og omløbstiden kan man beregne acceleration

ved hjælp af tyngdeloven kan man dernæst beregne massen

kan du specifik udregne det for mig? jeg har gjort det du har sagt men får ikke rigtigt resultat¨


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2019 af peter lind

Du kan betragte banen som en cirkelbevægelse med radius r

Hastigheden er så 2πr/T hvor T er omløbstiden

Accelerartionen er v2/r

Tyngdeloven siger at ma=GmM/r2 <=> a = G*M/r2 hvor M her er planetens masse


Svar #4
08. oktober 2019 af Trojanskhest

#3

Du kan betragte banen som en cirkelbevægelse med radius r

Hastigheden er så 2πr/T hvor T er omløbstiden

Accelerartionen er v2/r

Tyngdeloven siger at ma=GmM/r2 <=> a = G*M/r2 hvor M her er planetens masse

Hvad er enhederne på de forskellige størrelser


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2019 af peter lind

Det kan du jo selv bestemme, men jeg vil anbefale standartsystemet

Jeg anbefaler dog at du først indsætter tal til aller sidst


Svar #6
08. oktober 2019 af Trojanskhest

#5

Det kan du jo selv bestemme, men jeg vil anbefale standartsystemet

jeg undskylder at jeg stiller så mange spørgsmål, men kan du sætte værdierne ind. jeg har gjort som du har skrevet men får forketre resultater


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2019 af peter lind

sæt ikke værdier ind før til aller sidst


Skriv et svar til: Tyngdekraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.