Matematik

Bestem sandsynligheden for P(X=8), binomial med ukendt p.

10. oktober 2019 af Inprocess - Niveau: B-niveau

Hej, 

Denne opgave skal løses uden hjælpemidler, men jeg ved ikke hvordan det gøres.

En stokastisk variabel X er binomialfordelt med antalsparameter 12 og en ukendt sandsynlighedsparameter, p.

To af sandsynlighederne for X er bestemt ved P(X≤7)=0,56 og P(X≥9)=0,23.

a) Bestem sandsynligheden P(X=8)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2019 af SuneChr

Benyt, at    P(0 ≤ X ≤ 12) = 1


Svar #2
10. oktober 2019 af Inprocess

Hvordan kan man benytte det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. oktober 2019 af SuneChr

Løs ligningen
1 - ( P(X ≤ 7) + P(X ≥ 9) ) = P(X = 8) 


Svar #4
10. oktober 2019 af Inprocess

Okay, på den måde. Det giver mening, tak!


Skriv et svar til: Bestem sandsynligheden for P(X=8), binomial med ukendt p.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.