Matematik

løs f'(x)

15. oktober 2019 af Matt22345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Folkens

Jeg vil lige høre om ogle kan hjælpe mig her

jeg har fået givet en funktion f(x)=x^3-3^2+4

jeg skal bestemme f'(x).

Kan nogle forklare mig hvilke regneregler man benytter. 

i mat programmer giver det 3x^2-6x. VIl dog bare gerne vide hvilke regler man benytter for at komme frem til det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

f(x) = x3 -3x+ 4

f´(x) = 3 x(3-1) - 2·3·x(2-1) + 0

f ´(x) = 3 · x2 - 6· x+ 0

f`´(x) = 3 ·x2 - 6·x

Søg på : Differentiering - lær at differentiere på 1 min


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4. 
Se side 24 (131) - (133) samt side 25 (143)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2019 af Rightback (Slettet)

3 regler:

1. f´(xn) = nxn-1

2. g(x) = kf(x) => g'(x) = kf'(x)

3. h(x) = f(x) + g(x)  => h'(x) = f'(x) + g'(x)

Se evt. https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/regneregler-for-differentialkvotienter


Skriv et svar til: løs f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.