Matematik

Differentialregning + bestemmelse af forskriften for en tangent

18. oktober 2019 af ppilbauer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa,

jeg skal bestemme f´(x) for følgende funktion: f(x) = x+ 3x - 5

f(x) = (x2)´+ 3(x)´ - 5´

f´(x) = 2x + 3 - 0

f´(x) = 2x + 3

Håber, at det er rigtigt nok :-) 

b) Bestem forskriften for tangenten til f for x0 = -2

c) Bestem forskriften for den tangent til f, der har hældningen 7

Vink: Hældningen for tangenten i x0 er f0(x0), så løsningen til ligningen f0(x) = 7 giver noget,der kan bruges til spørgsmål c).


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2019 af peter lind

se formel 121 side 23 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2019 af Pyrros

f'(x)=2x+3 er rigtigt.

Tangentens ligning er givet ved y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2019 af StoreNord

#2
Ja, hvis man har den rigtige formelsamling!


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2019 af Pyrros

#4

#2
Ja, hvis man har den rigtige formelsamling!


Hehe. Jeg mener nu at man på studenterkursus benytter stx-pensum, så deres formelsamling må nødvendigvis også være denne.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2019 af ringstedLC

#0

Hejsa,

jeg skal bestemme f´(x) for følgende funktion: f(x) = x+ 3x - 5

f(x) = (x2)´+ 3(x)´ - 5´

f'(x)=(x^2)'+(3x)'-5'

#0

c) Bestem forskriften for den tangent til f, der har hældningen 7

Vink: Hældningen for tangenten i x0 er f0(x0), så løsningen til ligningen f0(x) = 7 giver noget,der kan bruges til spørgsmål c).

Hældningen for tangenten i x0 er (x0), så løsningen til ligningen (x0) = 7 giver noget, der kan bruges til spørgsmål c).

c)

\begin{align*} f'(x_0)=7 &= 2x_0+3\Rightarrow x_0=\;? \\ y &= f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0) \\ y &= 7\cdot (x-x_0)+\left({x_0}^2+3x_0-5\right) \end{align*}


Skriv et svar til: Differentialregning + bestemmelse af forskriften for en tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.